فرایند پیدا کردن کار در کانادا چگونه است؟

فرایند پیدا کردن کار در کانادا چگونه است؟

پیدا کردن کار در کانادا یکی از جدی‌ترین چالش‌های پیش رو برای هر فرد و یا خانوادهٔ مهاجر است. خوشبختانه کانادا از جمله‌ کشورهاییست که بازار کار متنوع و بزرگی دارد و موقعیت‌های شغلی، لااقل در شهرهای بزرگتر و توسعه‌یافتهٔ آن کم نیستند. اما نکته‌ای را که در مورد اکثریت مهاجران - با وجود تجربه و سابقهٔ کاری و تحصیلی - صادق است نباید فراموش کرد. اینکه اکثر تازه‌واردین، نمی‌توانند بلافاصله شغل مطلوب و دلخواهشان را پیدا کنند و ممکن است مجبور باشند ماه‌ها و در برخی موارد سالهای برای رسیدن به جایگاه دلخواه دورخیز کنند. این همان بزنگاهیست که واقعیت بازار کار در کانادا را آشکار می‌کند. کانادا در سایهٔ کمبود نیروی کار، موقعیت‌های شغلی فراوانی در برابرتان قرار می‌دهد. اما یافتن کار دلخواه و ایده‌آل، می‌تواند طولانی‌تر و پیچیده‌تر از انتظارتان باشد. 

نگاهی گذرا به اوضاع پیدا کردن کار در کانادا 

در مطلب چقدر طول می‌کشد در کانادا کار پیدا کنم به مقدار کافی به سختی‌ها و چالش‌های پیدا کردن کار در کانادا اشاره کرده‌ایم. اما این مطلب هدف و ماجرای دیگری دارد و قرار است به اتفاق هم، به راه‌ها و ابزارهای لازم برای موفقیت در کاریابی و استخدام در مشاغل بهتر بپردازیم. 

بهرحال، بازار کار به نوبهٔ خودش، میدانیست برای رقابت بین هزاران نفر، که هر کدام به دنبال دستمزدهای بالاتر و مزایای بیشترند و این وسط، آنهایی موفق می‌شوند که شناخت بهتری از زیر و بم این بازار داشته باشند. جمعیت کانادا با شتابی بیشتر از گذشته رو به افزایش است و صنایع رو‌ به رشد این کشور ظرفیت بالایی برای استخدام دارند. 

در همین حین نباید فراموش کرد که این سرازیر شدن مهاجرین، نمی‌تواند به خودی خود و بلافاصله، شکاف‌ها و معضلات بازار کار در کانادا را ناپدید کند! شاهدش اینجاست که نرخ بیکاری در کانادا به ۶/۶ درصد رسیده و با اینکه هنوز عدد پایینی به محسوب می‌شود، افزایش چشمگیری نسبت به سال قبل داشته است. 

اجازه بدهید نگاهی به نرخ بیکاری در استان‌های مختلف کانادا داشته باشیم (دقت شود که در زمان مطالعهٔ این مقاله، که امکان دارد درصدهای زیر تا حدی دچار تغییر شده باشند):

  • Newfoundland and Labrador: ۱۱/۴% 
  • Prince Edward Island: ۸/۲% 
  • Nova Scotia: ۶/۷% 
  • New Brunswick: ۶/۵% 
  • Quebec: ۵/۷% 
  • Ontario: ۷/۱% 
  • Manitoba: ۵/۸% 
  • Saskatchewan: ۵/۴% 
اطلاعات بازار کار کانادا

کسب اطلاعات کافی از بازار کار کانادا برای شروع

حالا با وجود آمارهای تا حدی نگران‌کنندهٔ قبلی، چه کنیم که به جمعیت رو به افزایش بیکاران کانادایی ملحق نشویم؟ خوشبختانه پاسخ به این سوال چندان سخت نیست. اول باید با استفاده از منابع آنلاین، آشنایی خوبی با بازار کار در کانادا پیدا کنید. برای مثال پلتفرمی مثل immigrant-serving organization را داریم که در زمینه‌های مختلفی از جمله موارد زیر عصای دست کارجویان است:

  • کارگاه‌های رزومه‌نویسی
  • جلسات تمرینی جست‌وجو برای کار
  • سایر خدمات مفید برای پیدا کردن کار در کانادا 

یا مرجع فوق‌العاده بدردبخوری مثل Job Bank که در پیدا کردن کار برای تازه‌واردها بسیار مفید است و یک سایت رسمی و متعلق به دولت کاناداست. جاب بانک در مورد سیر تا پیاز بازار کار کانادا اطلاعات ارزشمندی ارائه می‌کند که گوشه‌ای از آنها عبارتند از:

  • شغل‌ها
  • درآمدها
  • وظایف اصلی هر شغل
  • ترندهای کاریابی
  • نیازمندی‌های تحصیلی برای هر حرفه.

در همان ابتدای ورود به این سایت با این جمله مواجه می‌شوید که Job Bank با هدف ارائۀ خدمات برای تازه‌واردها ساخته شده و در ۵ مرحله به آن‌ها کمک می‌کند شغل ایده‌آلشان را پیدا کنند:

  1. تقویت زبان انگلیسی و فرانسوی
  2. پیدا کردن شغل ایده‌آل با کمک Job Bank
  3. بررسی مدارک و شرایط لازم برای شغل مدنظر 
  4. پیدا کردن خدمات مخصوص برای مهاجران تازه‌وارد
  5. ثبت درخواست برای دریافت Social Insurance Number یا SIN

منبع دیگری که می‌تواند بسیار مفید باشد، صفحۀ Services در وب‌سایت رسمی دولت کاناداست که در آن می‌توان به خدمات و اطلاعات لازم برای پیدا کردن کار در کانادا دسترسی داشت. مثلاً برای تهیۀ مجوز کار، می‌توانید به این صحفه مراجعه کنید و روی Get a work permit کلیک کنید. در آخر هم باید سری به سایت استانی که در آن سکونت دارید بزنید تا با قوانین به‌خصوص استان محل زندگی خود آشنا شوید. 

مشاغلی که نیاز بیشتری به نیروی کار دارند کدام‌ها هستند؟

در مقالۀ مشاغل مورد نیاز کانادا درباره فرصت‌های شغلی این کشور، به‌تفکیک استان صحبت کرده‌ام اما برای یادآوری، بد نیست که در اینجا هم اشاره‌ای به چند نمونه که در کانادا از بازار داغتری برخوردارند داشته باشیم. 

  • دستیار مدیر
  • متخصص IT
  • توسعه‌دهندۀ وب
  • متخصص امنیت سایبری
  • متخصص تحصیلات اولیه
  • مدیر حمل‌ونقل
  • نیروی درمان
  • مدیر منابع انسانی
  • آهنگر و جوشکار
  • برنامه‌نویس
  • مشاور مالی
مشاغلی که نیاز بیشتری به نیروی کار در کانادا دارند

یادآور می‌شوم که بسته به استان و شهری که در آن سکونت می‌کنید، مشاغل مورد نیاز هم می‌توانند متفاوت باشند. مثلاً از آنجایی که تورنتو شهری پیشرو در حوزۀ تکنولوژی است و برندهای بزرگی مثل گوگل، اپل، مایکروسافت و غیره در آن حضور دارند، نیاز به نیروی کار در حوزۀ تکنولوژی در تورنتو بیشتر از سایر شهرها مثل ونکوور است.

1 + 5 پیش‌نیاز برای پیدا کردن کار در کانادا

داشتن ویزا و حضور در خاک کانادا هرچند که ضروری هستند، اما تضمینی برای پیدا کردن کار در کانادا محسوب نمی‌شوند! برای دستیابی به شغل دلخواهتان در این کشور، باید پیش‌نیازهای زیر را داشته باشید. 

1. تسلط بر زبان‌های انگلیسی و فرانسوی

انگلیسی و فرانسوی دو زبان رسمی کانادا هستند و انگلیسی از رواج بسیار بیشتری برخوردار است. با این حال هر دو زبان جایگاه ویژه‌ای در تاریخ و فرهنگ کانادا و همچنین در بازار کارش دارند. گاهی اوقات ممکن است دانستن زبان انگلیسی برای یافتن شغل کافی باشد، اما تسلط به زبان فرانسوی، شما را در ابتدای لیست کارفرمایان قرار بدهد. 

مخصوصاً برای شغل‌هایی که رقابت بر سر آن‌ها زیاد است، تسلط به هر دو زبان بسیار کمکتان خواهد کرد. در مورد استان کبک هم که یک استان فرانسوی‌زبان است، کفهٔ ترازو به سمت فرانسه سنگینی می‌کند و تسلط به انگلیسی در بسیاری از موقعیت‌ها به تنهایی کافی نخواهد بود. 

2. CV یا رزومه‌ای که مختص کارفرماهای کانادایی باشد

رزومه یا .C.V شما باید با استانداردهای بازار کار کانادا هماهنگ باشد. برای آماده‌سازی رزومۀ خود برای کارفرماهای کانادایی می‌توانید نکات زیر را مد نظر داشته باشید:

  • رزومه را مختص به شغلی‌ که برایش درخواست می‌فرستید آماده کنید
  • رزومه را مرتبط با تجربیات و مهارت‌های ذکرشده در آگهی شغلی تهیه کنید
  • به‌جای تمرکز صرف روی دستاوردهای شخصی، روی کارهای تیمی‌ و داوطلبانه تمرکز کنید
  • رزومه را تا جای ممکن کوتاه و خلاصه نگه دارید و حتماً از کلمات کلیدی‌ آمده در آگهی استخدام استفاده نمایید.

در بخش‌های قبلی اشاره شد که یکی از خدمات سازمان immigrant-service organization برگزاری کارگاه‌های آموزش رزومه‌نویسی است که می‌تواند به شدت برای مهاجران راهگشا باشد. در ضمن توصیه می‌کنم مطلب راهنمای علمی نوشتن رزومه کاری برای کار در کانادا را هم مطالعه بفرمایید. 

ساخت رزومه‌ برای شرکت های کانادایی

۳. معتبرسازی یا معادل سازی مدارک در کانادا

اگر در زمینه‌هایی مثل پزشکی، داروسازی، حقوق یا حتی مددکاری فعالیت دارید، باید در اسرع وقت برای تایید و معادل سازی مدارک اقدام کنید. یعنی اگر مدرک شما از دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی ایران دریافت شده، باید به مراجع ذی‌صلاح در کانادا مراجعه و فرایند تایید اعتبار و معادل‌سازی را انجام بدهید. این جزو اقداماتی است که در بسیاری از مواقع، قبل از مهاجرت انجام می‌شود.

4. داشتن درک از فرهنگ و تاریخ محلی

شناخت از تاریخچه شهر و محله و یا فرهنگ حاکم در شرکتی که در آن مشغول می‌شوید، سرعت جا افتادن و انطباق با شرایط جدید را بالا می‌برد. شناخت بهتر از همکاران و شرکا و مشتریان تاثیر مستقیمی روی بازدهی و بهره‌وری شما خواهد داشت. اگر خوداشتغال باشید هم این قضیه صادق است و شناخت شما از فرهنگ جامعه شانس موفقیت را بالا می‌برد و اگر هم به استخدام شرکتی در بیایید، این انطباق سریع موردیست که قطعا نظر کارفرما را جلب کرده و باعث تمایز شما می‌شود. 

5. تقویت مهارت‌های نرم (خوش‌خلق بودن)

ساکنین کانادا عموماً به عنوان مردمانی مودب و گشاده‌رو شناخته می‌شوند و مهم است که این بخش از فرهنگ کانادایی‌ها را به‌خوبی درک کنیم. افراد منفی‌نگر، بدقلق و آنهایی که از مهارت‌های ارتباطی خوبی برخوردار نیستند، حتی با وجود تخصص بالاتر، شانس کمتری در پیدا کردن کار در کانادا خواهند داشت. 

5+1. شبکه‌سازی کنید

در هرجای دنیا که باشید، شبکه‌سازی کمک می‌کند شغل دلخواهتان را خیلی راحت‌تر پیدا کنید. بنابراین بد نیست با افرادی که پیش از شما وارد این کشور شده‌اند ارتباط بگیرید. مخصوصاً آن‌هایی که در حوز‌ه‌ای نزدیک به حوزه‌ٔ کاری شما فعالیت می‌کنند. خوشبختانه در برخی از شهرهای کانادا ایرانی‌های زیادی سکونت دارند و شاید بتوان روی کمک برخی از آنها حساب باز کرد. 

انواع ویزاها و شرایط کار کردن با هرکدام

قبل از پیدا کردن کار در کانادا، باید مطمئن شد که اجازۀ فعالیت شغلی را به صورت قانونی و رسمی دارید یا نه. چون اگر بدون ورک پرمیت مشغول کار شوید، با جریمه‌های سنگینی مواجه خواهید شد.  مثلا اگر اولین بارتان باشد که این قانون را نقض می‌کنید، تا 5000 دلار کانادا (معادل 3719 دلار آمریکا) جریمه می‌شوید و حتی ممکن است برای 6 ماه به زندان بروید! حتی در برخی موارد، احتمال اخراج از خاک کانادا هم وجود خواهد داشت.

در صورت تکرار تخلف، جریمه‌ها سنگین‌تر می‌شوند. جریمۀ مالی به 10 هزار دلار کانادا (معادل 7439 دلار آمریکا) و مدت‌ حبس به 12 ماه خواهد رسید. احتمال اخراج از خاک کانادا هم بیشتر خواهد شد. جدا از این جریمه‌ها، اگر سابقه‌ای از کار غیرقانونی در پرونده‌تان داشته باشید، پیدا کردن کار قانونی در آینده هم برایتان سخت‌تر خواهد شد. پس خیلی مهم است که مطمئن شوید اجازۀ کار از سوی دولت کانادا برای شما صادر شده است.

اگر دانشجو هستید، باید درخواست خود را برای اجازۀ کار دانشجویی که با عنوان Study Permit شناخته می‌شود ثبت کنید. در غیر این‌صورت، باید Open Work Permit داشته باشید. اگر هم قبل از مهاجرت به این کشور توانسته باشید پیشنهاد کار بگیرید، باید Employer-Specific Work Permit بگیرید. لازم است مدارک لازم را از کارفرمای خود دریافت کنید و نسبت‌به تهیۀ این مجوز کار اقدام کنید.

انواع ویزا برای کار کردن در کانادا

توجه داشته باشید که با ویزای توریستی به‌ هیچ وجه اجازۀ کار کردن نخواهید داشت! هرگونه فعالیت تجاری با ویزای توریستی که به بازار این کشور مربوط شود، تخلف است و مجازات نسبتاً شدیدی را به‌دنبال خواهد داشت.

نکته: همان‌طور که احتمالاً خودتان هم می‌دانید، کانادا نیاز مبرمی به نیروی کار در انواع حوزه‌ها و صنایع دارد. به همین خاطر، دولت این کشور، سیستمی را با نام اکسپرس اینتری یا EE طراحی کرده است که هدف آن تسریع فرایند مهاجرت نیروهای کار به این کشور است. اگر می‌خواهید با این سیستم بیشتر آشنا شوید و بفهمید شامل حال شما می‌شود یا نه، مقالۀ راهنمای جامع اکسپرس اینتری کانادا را بخوانید.

این هم از این، در بخش بعدی، راجع‌به مدارک موردنیاز کلی جهت اپلای کردن برای مشاغل در کانادا را بررسی می‌کنم.

مدارک مورد نیاز برای پیدا کردن کار در کانادا

از این 3 موردی که قرار است در این بخش به آن‌ها بپردازم، به دو مورد بالاتر هم اشاره کرده‌ام اما خب در کل، این‌ها مدارکی هستند که وقتی به یک مصاحبۀ شغلی دعوت می‌شوید، باید به تیم کارفرما ارائه دهید.

1. Social Insurance Number (SIN)

در بخش اول که Job Banks را معرفی می‌کردم، گفتم صفحۀ اصلی این سایت رسمی دولت کانادا، صراحتاً اعلام کرده که تهیۀ SIN اولین قدمی است که باید در راستای شاغل شدن در این کشور بردارید.

Social Insurance Number یک شمارۀ شناسایی ضروری است که همۀ کانادایی‌ها و حتی نیروی کار خارجی (مهاجرهای تازه‌وارد) به آن نیاز خواهند داشت. این شماره از 9 رقم تشکیل‌ شده است که برای هرکس منحصر به خود او است و SIN هیچ دو نفری یکسان نیست.

این شماره نه‌تنها برای پیدا کردن کار، بلکه برای دسترسی به خدمات و برنامه‌های دولت کانادا هم ضروری است. برای گرفتن SIN خود، طبق مراحل زیر پیش بروید:

  1. درخواست خود را از طریق وب‌سایت رسمی دولت کانادا ثبت کنید
  2. بعد از باز کردن منوی کشویی، روی First Social Insurance Number کلیک کنید
  3. فرم را پر کنید و نسخۀ دیجیتال مدارک خود را آپلود کنید

معمولاً صدور SIN شما حدود 15 روز طول خواهد کشید.

2.  Labour Market Impact Assessment (LMIA)

به‌عنوان یک نیروی کار خارجی، نیازی نیست خودتان برای گرفتن این مدرک اقدام کنید اما خب، برخی از کارفرماها آن را از متقاضیان کار بین‌المللی (مهاجران) طلب می‌کنند.

در واقع، LMIA تائید می‌کند که جذب نیروی کار خارجی برای آن موقعیت شغلی به‌خصوص مجاز است چون کانادایی‌ها یا تخصص کافی برای فعالیت در آن حوزه را ندارند یا که اصلاً مایل نیستند چنین شغلی داشته باشند!

3. روزمه یا CV

بالاتر هم راجع‌به رزومه صحبت کردم و در ادامه هم بیشتر به آن می‌پردازم. یکی از مدارک ضروری‌ای که باید هنگام اپلای کردن برای مشاغل مختلف ارائه کنید، رزومه یا CV است. همان‌طور که قبلاً هم گفتم، مهم است که رزومه متناسب با نیازهای کارفرمای کانادایی تهیه شود.

مدارک مورد نیاز برای پیدا کردن کار در کانادا

باید بدانید نوعی از کلاهبرداری در کانادا رواج دارد که طعمه‌اش افراد جویای کار هستند.

شناسایی کلاهبرداری و تقلب در آگهی‌های شغلی

در بیشتر مواقع، افراد یا پلتفرم‌هایی که برای پیدا کردن شغل ایدئال شما (که ممکن است اصلاً وجود نداشته باشد) درخواست پول می‌کنند، کلاهبردار هستند! آن‌ها وعده می‌دهند که قطعاً موقعیت شغلی مورد علاقۀ کارجو در یک شرکت به‌خصوص را پیدا می‌کنند و برای این کار رقمی بین 2 هزار دلار تا 200 هزار دلار از قربانیانشان می‌گیرند! آن‌ها به دروغ می‌گویند از شرکتی معتبر برایتان دعوت به‌ همکاری می‌گیرند. به‌عنوان مهاجر تازه‌وارد، باید شش دنگ حواستان را جمع کنید تا اسیر این سودجوها نشوید.

در کانادا، معمولاً روال کار به این شکل است که آژانس‌های کاریابی، از کارفرما برای پیدا کردن نیروی کار مناسب پول می‌گیرند پس قاعدتاً کارجو نباید هزینه‌ای بپردازد. خوب است بدانید که گرفتن پول برای پیدا کردن کار در کانادا غیرقانونی است. پس مواظب باشید و اطلاعات حساس خود مثل شماره حساب بانک یا SIN خود را در اختیار هرکسی نگذارید.

توجه داشته باشید که نامۀ دعوت به همکاری رسمی باید با سربرگ رسمی کمپانی و اطلاعات تماس باشد. هرچیز دیگری غیر این، تقلبی خواهد بود. اگر علائم زیر را مشاهده کردید، چشمتان بترسد و احتمال مواجهه با کلاهبرداران را بدهید:

  • غلط املایی و دستوری در آگهی شغلی
  • عدم علاقۀ کارفرما به تجربیات و مهارت‌های شما
  • آنقدر همه‌چیز خوب است که غیرواقعی به‌نظر می‌رسد!
  • آگهی‌های Work-from-home و Self-employment مشکوک‌تر هستند
  • ارتباط‌گیری با شما از طریق ایمیلی غیررسمی یا آدرس ایمیلی که با سرویس‌های ایمیل رایگان مثل یاهو و جی‌میل ساخته شده باشد
  • موقعیت‌های شغلی که درآمد شما در آن‌ها فقط بسته کمیسیون است یا آن‌هایی که گرفتن حقوق منوط به دستیابی به اهداف محال فروش است

پس مفصل تحقیق کنید تا مطمئن شوید دعوت به همکاری معتبر است.

در بخش بعدی، راجع‌به نکاتی صحبت می‌کنم که فرایند پیدا کردن کار در کانادا را برایتان تسهیل می‌کنند.

5 نکتۀ طلایی برای پیدا کردن کار در کانادا

این‌ها نکاتی هستند که شما را در مسیر یافتن شغل ایدئالتان یاری می‌کنند:

1. در اینترنت دنبال موقعیت‌های شغلی و کمپانی‌های کاریابی بگردید

خوشبختانه به لطف اینترنت، حتی قبل از اینکه وارد خاک کانادا شوید می‌توانید دنبال شغل مدنظر خود بگردید.

از سایت‌های کاریابی و شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید تا بفهمید چه موقعیت‌های شغلی‌ای موجود هستند. همچنین می‌توانید بررسی کنید که هر موقعیت شغلی چه نیازمندی‌های برای قبول شدن توسط کارفرما دارد. با کمک پلتفرم‌های آنلاین می‌توانید جست‌وجو را به زمینۀ کاری خود محدود کنید.

اگر مجموعه‌ای توجهتان را جلب کرد، سعی کنید با کارکنان فعلی آن ارتباط بگیرید تا اطلاعاتتان نسبت به آن مجموعه بیشتر شود.

2. با متخصصانی که قبل از شما به کانادا مهاجرت کرده‌اند ارتباط بگیرید

بالاتر هم از اهمیت شبکه‌سازی گفتم. لازم می‌دانم اینجا هم به اهمیت این موضوع اشاره‌ای مجدد داشته باشم. به‌طور کلی، شبکه‌سازی کمک می‌کند اطلاعاتتان راجع‌به بازار کار کانادا، به‌خصوص در زمینۀ کاری خودتان بیشتر شود.

از لینکدین استفاده کنید و با همکاران خود در کانادا کانکت شوید. ممکن است این افراد نکاتی را بدانند که هیچ‌کجای دیگر پیدا نمی‌کنید می‌توانید از نصایح و توصیه‌ها آن‌ها برای تسهیل فرایند پیدا کردن کار در کانادا بهره ببرید.

حتی گاهی ممکن است آن‌ها موقعیت شغلی مشابهی در شرکتشان داشته باشند که شما بتوانید آن را پر کنید.

3. سعی کنید به‌صورت حضوری با کارفرما ملاقات کنید

اگرچه سایت‌های اینترنتی برای آن‌هایی که خارج از کانادا هستند منابع بسیار خوبی محسوب می‌شوند، ولی در برخی شرایط، شاید بهتر باشد شخصاً به این کشور سفر کنید و با کارفرما دیداری رودررو داشته باشید.

نکات طلایی برای پیدا کردن کار در کانادا

مخصوصاً که طی چند ماه اخیر، دولت کانادا شرایط حضور در این کشور و پیدا کردن کار را برای مهاجران ایرانی راحت‌تر هم کرده است.

این کار کمک می‌کند تأثیر اولیۀ ماندگارتری از خود به جای بگذارید. همچنین می‌توانید در آن منطقه گشت‌وگذار کنید و با محیط زندگی آیندۀ خود بیشتر آشنا شوید.

ملاقات حضوری با کارفرما کمک می‌کند بیشتر از آنچه در رزومه و CV نوشته‌اید، مهارت‌های خود را به رخ بکشید. در واقع، می‌توانید آن‌ها را قانع کنید که با توجه به تجربیاتتان، شما گزینه‌ای عالی برای موقعیت شغلی آگهی‌شده توسط آن‌ها هستید.

4. در برنامه‌های داوطلبانه کانادا شرکت کنید

در بسیاری از مواقع، ممکن است جذب یک موقعیت شغلی شوید و مهارت و تجربۀ لازم برای قبول شدن در آن را نداشته باشید. به همین خاطر است که می‌گویم در برنامه‌های داوطلبانه شرکت کنید تا مهارت و تجربۀ لازم را به دست آورید.

بالاتر، وقتی راجع‌به رزومه صحبت می‌کردم، گفتم حتماً کارهای داوطلبانه‌ای که انجام داده‌اید را ذکر کنید. چون این نوع کارها نشان‌دهندۀ مهارت و تجربۀ شما در زمینه‌ای به‌خصوص هستند.

ضمناً کارهای داوطلبانه فرصتی ایدئال برای آشنایی با حرفه‌ای‌های آن حوزه است. دوباره یادآوری می‌کنم که شبکه‌سازی تا چه حد ضروری است.

5. رزومه را حرفه‌ای آماده کنید

برای بار چندم است که در این مقاله به اهمیت درست بودن رزومه اشاره می‌کنم. هرچقدر هم توانا باشید، با رزومۀ نامناسب تمام فرصت‌های شغلی پیش روی خود را از دست می‌دهید.

باز هم تاکید می‌کنم که لازم است رزومه یا CV متناسب با خواست بازار کار کانادا طراحی شود تا خوشایند کارفرماها را به‌دنبال داشته باشد.

یک رزومۀ استاندارد از نظر کارفرمای کانادایی، باید شامل موارد زیر باشد:

  • هدر
  • خلاصۀ حرفه‌ای از سابقۀ کاری و تجربیات
  • مهارت‌ها و مزایای رقابتی
  • دستاوردهای آکادمیک (مدرک دانشگاهی)

خلاصه که نوشتن رزومه را سرسری نگیرید! اتفاقاً این کاری است که باید با دقت و وسواس پیش ببرید تا بیشترین آورده از آن حاصل شود.

قصد دارم در بخش آخر، برترین پلتفرم‌های کاریابی در کانادا را خدمتتان معرفی کنم.

10 پلتفرم کاریابی برتر کانادا

اگر قصد پیدا کردن کار در کانادا از طریق اینترنت را دارید، می‌توانید از پلتفرم‌هایی که در این بخش آورده‌ام استفاده کنید.

1. Indeed

این پلتفرم کاریابی جهانی، در سراسر دنیا استفاده می‌شود و کانادا هم جزوی از این کرۀ خاکی است. پس می‌توانید در آن انواع آگهی‌های شغلی این کشور را مشاهده کنید. به ادعای مسئولان این سایت، در هر ثانیه، 10 آگهی شغلی جدید در آن ایجاد می‌شود.

2. CareerBuilder

یکی از قدیمی‌ترین پلتفرم‌های کاریابی آنلاین که از قضا جزو بزرگ‌ترین‌ها هم محسوب می‌شود. CareerBuilder از هوش مصنوعی گوگل برای پیشنهاد موقعیت‌های شغلی مناسب به هر کاربر استفاده می‌کند.

3. LinkedIn

این شبکۀ اجتماعی هم برای شبکه‌سازی با حرفه‌ای‌های صنعتتان کاربرد دارد و هم برای پیدا کردن کار در کانادا! کافی است به بخش Jobs در این شبکۀ اجتماعی بروید و با مشخص کردن فیلترهایی نظیر محل کار (کانادا و شهری که قرار است در آن ساکن شوید)، به آگهی‌های شغلی پرشماری دسترسی داشته باشید.

4. Eluta

Eluta در واقع یک موتور جست‌وجو است که امکان درج آگهی‌های پستی را در اختیار کارفرماها قرار می‌دهد. این پلتفرم مخصوص کانادا است و Eluta روی هر آگهی شغلی، لینکی مستقیم به سایت کارفرما قرار می‌دهد.

5. Jobboom

این سایت بزرگ‌ترین پلتفرم کاریابی استان کبک است و خدماتش را به هر دو زبان رسمی این کشور، یعنی فرانسوی و انگلیسی ارائه می‌کند.

همچنین Jobboom وبلاگ قدرتمندی هم دارد که اطلاعات ارزشمندی در رابطه با ساخت رزومۀ قوی، راهنمایی برای موقعیت شغلی و... را از طریق آن در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد.

6. Glassdoor

این سایت بین‌المللی مرجعی عالی برای جویندگان کار به حساب می‌آید. Glassdoor امکان ثبت نظرات برای کسب‌وکارهای مختلف را فراهم می‌کند. بنابراین، کارکنان قبلی (حتی فعلی) هر مجموعه‌ای می‌توانند نظرات خود را در رابطه با آن شرکت بیان کنند.

پلتفرم های کاریابی برتر در کانادا

7. Monster

این سایت یکی از اولین وب‌سایت‌های تبلیغاتی دنیای اینترنت بود. همچنین، آن‌ها جزو اولین سایت‌هایی بودند که در اینترنت به یک بستر کاریابی بدل شدند.

Monster قابلیت‌های بسیاری دارد و در 40 کشور خدماتش را ارائه می‌کند. یکی از این 40 کشور کانادا است. یکی از ویژگی‌های جذاب Monster این است که بر اساس مهارت‌ها و تجربیات کارجو، مناسب یک موقعیت شغلی بودن یا نبودنش را با دادن یک امتیاز مشخص می‌کند.

8. Simply Hired

این سایت تمام آگهی‌های شغلی را در سراسر اینترنت جمع‌آوری می‌کند و در یک داشبورد به کارجو نمایش می‌دهد!

مسئولان Simply Hired می‌گویند لیست‌های آن‌ها از بیش از 700 هزار کارفرمای منحصربه‌فرد از 24 کشور و به 12 زبان زندۀ دنیا جمع‌آوری می‌شود.

9. ZipRecruiter

این سایت در مقیاس کوچک شروع به کار کرد، اما حالا یکی از بزرگ‌ترین پلتفرم‌های کاریابی در تمام دنیا است.

ZipRecruiter از هوش مصنوعی برای وصل کردن آگهی‌های شغلی به متقاضیان واجد شرایط استفاده می‌کند. این کار از طریق موبایل، وب و ایمیل انجام می‌شود.

توصیه می‌کنم حتماً در بازه‌ای که مشغول پیدا کردن کار در کانادا هستید، اپلیکیشن این سایت را روی موبایل خود نصب کنید.

10. Ladders

این سایت تمرکزش را روی آگهی‌های شغلی مخصوص سنیورها گذاشته است. پس بیشتر مناسب افرادی است که دنبال مشاغل مدیریتی هستند.

اگر تخصص و مهارت کافی را دارید و می‌خواهید کاری پیدا کنید که سالانه بیشتر از 100 هزار دلار حقوق بگیرید، می‌توانید با تهیۀ اشتراک پلتفرم Ladders، راحت‌تر به چنین شغل‌ها دسترسی داشته باشید.

خب این هم از 10 پلتفرم کاریابی که وعده‌اش را داده بودم. تقریباً راجع‌به هرچه که باید صحبت کردم. اجازه دهید برویم سراغ جمع‌بندی مقاله.

آیا پیدا کردن کار در کانادا کار ساده‌ای است!

بازار کار کانادا پر است از موقعیت‌های شغلی و شرکت‌ها و بیزنس‌های ریز و درشتی که به دنبال نیروی کار هستند. لااقل در شهرهای بزرگ و توسعه یافته کانادا که این چنین است. در مطلب بهترین شهر کانادا برای کار جزئیات زیادی را از این موضوع عنوان کرده‌ام. اما نباید فراموش کرد که تعدد بالای کارها لزوما به معنای کارهای دلخواه و ایده‌آل با حقوق مطلوب نیست. بسیاری از این کارها حالت جنرال ورک دارند و شاید برای کسانی مثل دانشجویان یا افراد کم‌سابقه مناسب باشند. 

یعنی می‌توان گفت، برای افراد متخصص و شغل‌های سطح بالا در برخی از حوزه‌ها، فرایند پیدا کردن کار در کانادا بسیار دشوار و بازار کار فوق‌العاده رقابتی است. اما با نکاتی که در این مقاله گفتیم، از جمله شبکه‌سازی، رزومهٔ خوب، رصد کردن سایت‌های کاریابی و استفادهٔ بجا از ابزارهای آنلاین، می‌توان به نتیجه رسید و سری در سرها درآورد.  در هر حال، در  کانادا فرصت‌های کاری هم برای افراد متخصص و هم برای افراد تازه‌کار به وفور پیدا می‌شود و اگر به اندازهٔ کافی هوشیار و ماهر باشید و از زیر و بم بازار کار کانادا سر در بیاورید، قطعا شانس بیشتری برای استخدام و کسب درآمد خواهید داشت. 

invitation to comment
منتظردیدگاه شماهستیم
ارسال نظر
0 دیدگاه

در بحث پیرامون این خبر شرکت کنید!