سالهاست که دادههای علم تغذیه، بر اهمیت اسیدهای چرب امگا-۳ در حفظ سلامت عمومی بدن تاکید دارد. ترکیبات مفیدی که میتوان در خوراکیهایی مثل گردو و تخم کتان و دانه چیا و به طور تخصصیتر در غذاهای دریایی و ماهیهای چربی مثل تن و سالمون و ساردین پیدا کرد. اما تکلیف کسانی که میانهٔ چندان خوبی با غذاهایی دریایی ندارند چیست؟ متخصصان توصیه میکنند که مصرف مکملهای حاوی امگا-۳ گزینهٔ کارامدی برای جبران این کمبود هستند.
حالا مطالعات اخیر نشان داده که نوع ماهی مصرفی هم اهمیت دارد. برای مثال در ژاپن، پژوهشی انجام شد که نشان داد مصرف کامل ماهیهای کوچک نظیر ساردین (همراه با سر و دم) خطر مرگ ناشی از سرطان و سایر بیماریها را به طرز محسوسی کاهش میدهد.
دکتر عزیز، متخصص تغذیه، بر فواید روغن ماهی تأکید دارد. او میگوید روغن ماهی به کاهش التهاب، افزایش کلسترول خوب (HDL)، جلوگیری از تشکیل پلاک در شریانها و کاهش چربی کبد کمک میکند. همچنین، اسیدهای چرب غیراشباع موجود در روغن ماهی باعث کاهش التهاب در بدن و حفظ رطوبت پوست میشوند که نتیجه آن داشتن پوستی سالم و درخشان است.
برای بهبود اثربخشی این مکمل غذایی، دکتر عزیز توصیه میکند «سلنیوم» و «کوآنزیم کیوتن» (یوبیکینول) را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. این مواد با حفظ طول تلومرها، که نقش کلیدی در فرایند پیری دارند، به افزایش طول عمر کمک میکنند. به گفته او، تلومرهای بلندتر به معنای زندگی طولانیتر و سالمتر هستند.