دلار کانادا تا این لحظه از سال ۲۰۲۴ تحت تاثیر سیگنالهای اقتصادی داخلی و عوامل خارجی متعددی قرار داشته است. سالی که با خوشخیالی و امیدهای فراوان آغاز شد و گمان کارشناسان بر این بود که قرار است اتفاقات جالبی در حیطهٔ اشتغال و بازار مسکن بیفتد. اما نه بازار کار تکان قابل توجهی خورد و نه در قلمروی مسکن نتایج مثبتی حاصل شد. به گفتهٔ برخی از صاحبنظران، کاهش رشد اقتصادی و رویکرد تا حدودی غیرعادی بانک مرکزی کانادا (BoC) باعث کاهش حرکات و نوسانات مثبت دلار کانادا یا CAD شده است.
این وسط موضع نسبتاً تهاجمی و جنگطلبانه فدرال رزرو آمریکا در قیاس با بانک مرکزی این کشور، به افزایش بیشتر شکاف نرخ بهره و جذابتر شدن دلار آمریکا منجر شد و نتیجهٔ این واگرایی، فشار موجود روی دلار کانادا را مضاعف کرد.
قیمت نفت به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار بر ارزش CAD در اوایل سال افزایش یافت اما به دلیل نگرانیهای ناشی از تقاضای جهانی - به ویژه از سوی چین - دوباره با کاهش روبرو شد و به دنبالش رشد مورد انتظار دلار کانادا را مختل کرد.
یکی از ویژگیهای وجود تنشهای ژئوپلیتیک در جهان، کاهش ریسکپذیری در کلیهٔ سرمایهگذاریهای جهانی است. چرا که سرمایهگذاران هر زمان که بوی جنگ یا ناامنی به مشامشان برسد، به داراییهای مطمئنی مانند دلار آمریکا روی میآورند و همین امر هم باعث تضعیف بیشتر CAD میشود.
کارشناسان اقتصادی بر این باورند که بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را ثابت نگه دارد و از آنطر فدرال رزرو به سیاست انقباضی خودش ادامه بدهد. در خصوص نفت هم تکلیف روشن است و هرگونه بهبودی در قیمت نفت میتواند ارزش CAD را تقویت کند. اما در ورای این جریانات، ضعیف شدن اقتصاد داخلی کانادا یا ادامه تنشهای بینالمللی، هنوز هم میتواند باعث افت دلار کانادا بشود.