در روزهای اخیر، بازار جهانی آبستن رویدادهای اقتصادی مهمی بود. از این جمله اینکه بانک مرکزی چین از مجموعهای از تمهیدات مالی پردهبرداشت تا بلکه اقتصاد تا حدی کند شدهٔ چین، جانی دوباره پیدا کند و به شتاب قبلی خود بازگردد. از جمله این تمهیدات، کاهش نرخ بهره و کاهش رقم لازم در ذخایر بانکی چین، جهت اعطای وامهای بیشتر و راحتتر به مردم و شرکتها بوده است.
در آنسوی جهان هم خزانه فدرال آمریکا برای تحریک اقتصادی و کمک به روند تولید و سرمایهگذاری، نرخ بهره را به میزان ۵۰ واحد - معادل نیم درصد - کاهش داد و موجی از خوشبینی را نسبت به چشمانداز بازار جهانی به راه انداخت. بر همین اساس، ارزهای قدرتمند و باثباتی مثل دلار آمریکا، ین ژاپن و فرانک سوئیس که همواره به صورت سنتی، پناهگاه و حاشیهٔ امنی برای سرمایههای بلاتکلیف در دوران نامطلوب اقتصادی بودهاند، ضعف محسوسی را تجربه کرده و دربرابر ارزهای دیگر کاهش نسبی داشتهاند.
بدین ترتیب که نرخ تبادل دلار آمریکا (USD) در برابر سایر ارزهای اصلی از جمله دلار کانادا، بیشترین افت خود را از تابستان ۲۰۲۳ تجربه کرده و تقریباً به اندازهٔ ۵ درصد کاهش داشته است. بنابراین در سایهٔ خوشبینی به تحولات مثبت بازار جهانی، قیمت دلار کانادا به اندازهٔ نیم سنت در برابر قیمت دلار آمریکا بالا رفته و در بیشترین مقدار خود در ماه گذشته معامله شده است. در ادامهٔ این تحولات، صبحتهای تیف مککلم رئیس بانک مرکزی کانادا در نشست مجمع مالی بینالمللی و انجمن بانکداران کانادا در تورنتو و به دنبالش اعلام نرخ GDP میتواند روند رشد دلار کانادا را تثبیت و یا مختل کند.