کانادا هم مثل سایر کشورها در ماجرای کووید ۱۹ متحمل خسارات و آسیبهای بسیاری شد. حالا دولت این کشور با تخصیص یک بودجه ۵۷۰ میلیون دلاری و در یک اقدام مشترک با سیستم بهداشت و درمان به جنگ اتفاقات ناگوار آینده رفته است. این طرح دوراندیشانه قرار است در قالب نوزده پروژهٔ عملیاتی و زیرساختی در سطح اورژانسها و درمانگاههای سرتاسر کانادا اجرا شود. غربال دقیقتر بیماران و آمادگیهای لازم برای مدیریت بحران، از جمله اقداماتی هستند که در این پروژهها به انجام میرسند.
کارشناسان بر این باورند که احتمال فراگیری یک بیماری جدید تنفسی به شدت بالاست. بنابراین باید از همین امروز به فکر بود و با تولید واکسنهای بهتر و شیوههای تشخیص سریعتر و درمان موثرتر، جهان را در برابر بحران بعدی آماده کرد. اینطور که پیداست محققانی از استانهای مختلف کانادا در حوزههای مختلفی مثل پزشکی، بیوتکنولوژی و حتی هوش مصنوعی در این پروژه همکاری دارند.
از طرف دیگر متخصصینی از سرتاسر جهان در حال اشتراک دادهها و تجربیاتشان هستند. هدف جامعهٔ متخصص اینست که پیشلرزههای پاندمی بعدی را در همان مراحل اولیه تشخیص داده و میزان شیوع بیماری و تلفات احتمالی را به حداقل ممکن برساند. چه بسا این تلاشها و پژوهشها جواب داد و به کشف فناوری تازهای در تولید واکسن منجر شد. شاید در آیندهٔ نزدیک و با اتکا به پیشرفتهای علمی، ترسمان از بیماریهای تنفسی مرگبار، همانند بلایایی مثل آبله و فلج اطفال و طاعون به تاریخ پیوست.