بیل گیتس در گفتوگویی با جیمی فالون در برنامه The Tonight Show آیندهای را ترسیم کرد که در آن هوش مصنوعی تا ده سال آینده، بسیاری از وظایف انسانی را بهشکلی مؤثرتر و بهتر بر عهده خواهد گرفت. در باور او این تحول نهتنها تهدیدی برای بشر نیست، بلکه ابزاریست برای ارتقای کیفیت زندگی و بهبود حوزههایی مثل آموزش و بهداشت برای همگان.
او تأکید میکند که هدف هوش مصنوعی جایگزین شدن با انسان نیست، بلکه مکملی است که کمبودهای جدی مثل نبود پزشک یا معلم کافی را جبران میکند. گیتس گفت: « امروز در دورانی به سر میبریم که هوشِ واقعی در آن کمیاب است! مثلاً پزشک یا آموزگار خوب به حد کافی نداریم. اما با ظهور AI، طی یک دهه آینده اینها بهصورت رایگان و فراگیر در دسترس همه خواهند بود».
او به این واقعیت اشاره کرد که زمانی کامپیوترها هم کمیاب بودند و افزود که پردازش کامپیوتری هم در گذشته تخصصی و محدود بود اما امروزه در دسترس همه قرار گرفته و هوش مصنوعی هم در آینده نزدیک چنین مسیری را طی خواهد کرد.
گیتس در گفتوگویی دیگر با Stephen Colbert، بر این موضوع دست گذاشت که هوش مصنوعی انسان را از کارهای تکراری و زمانبر آزاد میکند و آدمیزاد میتواند به مسائل مهمتری بپردازد.
کولبرت در پاسخ، به فقدان ارتباط انسانی در سیستمهای هوش مصنوعی اشاره کرد و آن را با آزمایش معروف روانشناس هری هارلو مقایسه نمود. آزمایشی که نشان میداد ارتباط عاطفی در رشد کودکان حیاتی است. اما گیتس با خوشبینی تاکید کرد که هوش مصنوعی میتواند از بهترین پزشکان و معلمان بیاموزد و ضمن دسترسی ۲۴ ساعته، عملکردی انسانی و متناسب با هر موقعیت و سناریویی داشته باشد.
بنیانگذار مایکروسافت در مصاحبهای با رید هافمن بنیانگذار LinkedIn هم گفت: «AI میتواند پزشکی را متحول کند، آموزش را عادلانهتر سازد، و ابزارهایی در اختیار معلمان بگذارد تا پیشرفت هر دانشآموز را دقیقتر دنبال کنند». در نهایت، از نظر این کهنهسوار دنیای تکنولوژی، مسیر پیش رو شاید ناشناخته و نگرانکننده باشد، اما با مدیریت درست هوش مصنوعی، نوآوریهای بزرگی در انتظار بشریت خواهد بود.