سوال تند ترامپ از کارنی: آیا ایالات متحده واقعا به کانادا نیاز دارد؟

سوال تند ترامپ از کارنی: آیا ایالات متحده واقعا به کانادا نیاز دارد؟
گزارش نیویورک‌تایمز به بررسی دیدگاه رئیس‌جمهور آمریکا درباره روابط تجاری با کانادا پرداخته و نقش حیاتی این کشور در صنعت، انرژی و کشاورزی آمریکا را برجسته می‌کند.

آیا ایالات متحده به کانادا نیاز دارد؟ این پرسشی‌ بود که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در دیدار اخیرش با نخست‌وزیر کانادا، «مارک کارنی» در واشینگتن، با لحنی تند مطرح کرد. ترامپ در پستی در شبکه‌های اجتماعی، مجدداً ادعا کرد که آمریکا به نوعی دارد ۲۰۰ میلیارد دلار یارانه به کانادا می‌دهد! در حالی که طبق داده‌های رسمی، کسری تجاری آمریکا با کانادا در سال گذشته تنها ۶۳.۳ میلیارد دلار بوده و اگر صادرات انرژی کانادا را حذف کنیم، آمریکا دارای مازاد تجاری خواهد شد.

با این حال ترامپ مدعی است که آمریکا «به خودرو، انرژی یا چوب کانادا» نیازی ندارد و تنها «دوستی» این کشور برایش کافیست. اظهار نظری که کارشناسان صنایع و مقامات رسمی، به هیچ عنوان با آن موافق نیستند و طبق داده‌های زیر، مخالفتشان چندان هم بی‌علت نیست:

صنعت خودروسازی

زنجیره تأمین خودرو بین دو کشور طی سه دهه گذشته به‌قدری در هم تنیده شده که قطعات خودرو تا هشت‌بار از مرز عبور می‌کنند. آمریکا در سال ۲۰۲۳ بیش از ۱.۲ میلیون خودرو از کانادا وارد کرده است.

حوزه انرژی

با وجودیکه آمریکا تولیدکننده اصلی نفت است، برای پالایش به نفت سنگین کانادا نیاز دارد. همچنین، کانادا منبع اصلی واردات گاز طبیعی، برق (به‌ویژه برای نیوانگلند) و اورانیوم ایالات متحده محسوب می‌شود.

واردات چوب

آمریکا در سال ۲۰۲۱ حدود ۲۸ میلیارد دلار - یعنی معادل نیمی از واردات چوب کشور- چوب از کانادا وارد کرد. بیخود نیست که تعرفه‌های ترامپ، تا به امروز بهای مسکن را به‌طور میانگین ۹ هزار دلار افزایش داده‌ است.

کود شیمیایی

۸۵٪ از پتاس مورد نیاز برای صنعت کشاورزی آمریکا از کانادا تأمین می‌شود. این وابستگی در فصل کاشت به‌شدت حیاتی است و افزایش تعرفه‌ها تأثیر مستقیمی بر قیمت مواد غذایی خواهد داشت.
در شرایطی که ترامپ مدعی است تنها به دوستی کانادا نیاز دارد، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند بسیاری از کانادایی‌ها تمایلی به حفظ روابط نزدیک ندارند. در همین راستا، پروازهای کانادایی به آمریکا ۲۱٪ کاهش یافته و برخی مردم از محصولات آمریکایی اجتناب می‌کنند. اگرچه در ظاهر امر، دیدار کارنی و ترامپ دوستانه بود، اما نخست‌وزیر کانادا با قاطعیت اعلام کرد که کشورش هرگز فروشی نیست و ترامپ هم با طعنه گفت پاسخ داد: «هیچ‌وقت نگو هرگز!».

invitation to comment

منتظردیدگاه شماهستیم

ارسال نظر
0 دیدگاه

در بحث پیرامون این خبر شرکت کنید!