بر اساس گزارشی جدید از اداره آمار کانادا، تعداد کاناداییهایی که به ایالات متحده سفر کردهاند در ماه مارس با کاهش چشمگیری روبرو شده است. بدین ترتیب سومین افت پیاپی ماهانه در قیاس با همین ماهها در سال گذشته رقم خورده است. دادهها نشان میدهد که کاناداییهایی که در ماه مارس امسال با خودرو از ایالات متحده به کشور بازگشتهاند، به ۱.۵ میلیون نفر میرسند و ۳۱.۹ درصد کمتر از مدت مشابه در سال ۲۰۲۴ بودهاند.
سفرهای هوایی از کانادا به آمریکا نیز با کاهش قابل توجهی روبرو بوده است. در این ماه، ۷۱۹,۵۰۰ سفر به ایالات متحده انجام شده که ۱۳.۵ درصد نسبت به سال گذشته کاهش نشان میدهد. این روند نزولی مداوم حاکی از تغییر در اولویتهای سفر کاناداییها است.
به نظر میرسد عوامل متعددی در این کاهش نقش دارند. نگرانی بابت تاثیر تعرفهها بر بازار کالاهای کانادایی، تضعیف ارزش دلار کانادا و گرانتر شدن سفر به آمریکا و همچنین اظهارات پیشین در مورد احتمال الحاق کانادا به عنوان ایالت پنجاه و یکم آمریکا، جزو دلایلی هستند که برخی از کاناداییها را از سفر منصرف کرده است.
مارتین فایرستون، رئیس شرکت بیمه تراول سکیور (Travel Secure) مستقر در تورنتو، در مصاحبهای اخیر با خبرگزاری کانادایی پرس، از نارضایتی و خشم فراگیر در میان کاناداییها نسبت به سفر به ایالات متحده سخن گفت. علاوه بر این نگرانیها، دولت فدرال کانادا اخیراً یک اخطاریه سفر صادر کرده و از شهروندان خود که قصد سفر به ایالات متحده را دارند خواسته است تا در مرز آمریکا انتظار «بررسی دقیقتر» وسایل و مدارک را داشته باشند.
این شامل احتمال بازجوییهای بیشتر توسط مقامات گمرک و مرزی ایالات متحده و همچنین بررسی دستگاههای الکترونیکی میشود. این اخطاریه همچنین به قانون جدید ایالات متحده اشاره کرده که از روز جمعه اجرایی شده و بر اساس آن اتباع خارجی که بیش از ۳۰ روز در این کشور اقامت دارند و هنگام ورود ثبتنام نکردهاند، باید در سامانه دولتی ثبتنام کنند. این قانون با شکایتهایی در داخل ایالات متحده نیز مواجه شده است.
کاهش گردشگران کانادایی از دید سیاستمداران آمریکایی که نمایندگی مناطق مرزی شمالی را در کمیته راههای و روشهای مجلس نمایندگان آمریکا بر عهده دارند نیز پنهان نمانده است. آنها روز چهارشنبه اعلام کردند که از زمان تهدیدهای تعرفهای و اظهارات مربوط به الحاق کانادا توسط ترامپ، شاهد کاهش ورود گردشگران کانادایی بودهاند. این نمایندگان از نماینده تجاری ایالات متحده خواستهاند تا مذاکراتی را برای تقویت روابط مرزی دنبال کند.
با این حال، برخی از مقامات آمریکایی معتقدند که تضعیف ارزش دلار کانادا ممکن است دلیل اصلی کاهش سفرها باشد. یک سخنگوی گمرک و حفاظت مرزی ایالات متحده در ایالت نیویورک در مصاحبهای با خبرگزاری کانادایی پرس اظهار داشت که روال کار مثل همیشه است و مسافرانی که مدارک لازم را دارند نباید مشکلی داشته باشند.