موضع چین در برابر تعرفه‌های آمریکا: تا آخر خط می‌ایستیم!

موضع چین در برابر تعرفه‌های آمریکا: تا آخر خط می‌ایستیم!
در پی اعمال بیش از ۵۰ درصد تعرفه بر کالاهای چینی وارده به آمریکا، پکن اعلام کرده که خم به ابرو نیاورده و «تا پایان» به مقابله ادامه خواهد داد!

جنگ تجاری میان دو ابرقدرت اقتصادی جهان در حال رسیدن به جاهای باریک است. پکن ساعاتی پس از تهدید ترامپ به تقریباً دو برابر کردن تعرفه‌ها بر چین، اعلام کرد که «تا پایان» مبارزه خواهد کرد. اقدامی که می‌تواند بیشتر واردات چین را با مالیاتی معادل ۱۰۴٪ مواجه کند و تعادل بازار را به کلی بر هم بریزد. 

از تلفن‌های هوشمند و گجت‌ها و کامپیوترها گرفته تا باتری‌های لیتیوم-یونی، انواع اسباب‌بازی‌ و کنسول‌های بازی ویدئویی، بخش عمده‌ای از صادرات چین به آمریکا را تشکیل می‌دهند. اما این وسط بیشمار کالای دیگر هم هستند که از انواع پیچ‌ و مهره تا دیگ‌های بخار، تنهای بخشی از لیست بلندبالای صادرات چین به آمریکا را در بر می‌گیرند. 

حالا با نزدیک شدن به مهلت تعیین‌شده در واشنگتن و تهدید ترامپ به اعمال تعرفه‌های اضافی از روز چهارشنبه، این سؤال مطرح می‌شود که کدام طرف ابتدا عقب‌نشینی خواهد کرد؟ آلفردو مونتوفار-هلو، مشاور ارشد مرکز چین در اندیشکده کنفرانس بورد، می‌گوید: «اشتباه است اگر فکر کنیم چین عقب‌نشینی می‌کند و به‌صورت یک‌جانبه تعرفه‌ها را حذف خواهد کرد». او اضافه می‌کند: « … ما اکنون به بن‌بستی رسیده‌ایم که احتمالاً منجر به یک درد اقتصادی بلندمدت خواهد شد». 

از آنطرف بازارهای جهانی از هفته گذشته، پس از اعلام تعرفه‌های سراسری ترامپ، به شدت افت کرده و سهام‌ شرکت‌های آسیایی بی‌سابقه‌ترین کاهش خود را در دهه‌های اخیر به چشم دیدند. در همین حال، چین با اعمال تعرفه‌های متقابل ۳۴ درصدی بر کالاهای آمریکایی دست به تلافی زده و ترامپ هشدار داده که در صورت عقب‌نشینی نکردن پکن، تعرفه‌ها را تا دو برابر افزایش خواهد داد.

با تعرفه‌های بیشتری که در صورت لجاجت چین از روز چهارشنبه اعمال می‌شوند، اقتصادهای آسیایی به شدت مورد تأثیر قرار می‌گیرند. برای مثال تعرفه‌های وارد بر چین به ۵۴٪ افزایش می‌یابد و تعرفه‌های ویتنام و کامبوج به ترتیب به ۴۶٪ و ۴۹٪ می‌رسد. کارشناسان نگران سرعت وقوع این اتفاقاتند و معتقند که با ادامهٔ این روند، دولت‌ها، کسب‌وکارها و سرمایه‌گذاران زمان کافی را برای آماده‌ شدن و انطباق با اقتصادی جهانی نخواهند داشت. 

invitation to comment

منتظردیدگاه شماهستیم

ارسال نظر
0 دیدگاه

در بحث پیرامون این خبر شرکت کنید!