دسترسی کانادایی‌ها به کتابخانه مرزی آمریکا و کانادا محدود شد!

دسترسی کانادایی‌ها به کتابخانه مرزی آمریکا و کانادا محدود شد!
مسدود شدن دسترسی کانادایی‌ها به کتابخانه‌ای در مرز آمریکا و کانادا، اعتراضاتی را به دنبال داشته و نگرانی‌هایی درباره همکاری‌های بین‌المللی برانگیخته است.

از یک سو مقامات آمریکایی اعلام کردند که این اقدام به منظور مقابله با قاچاق مواد مخدر صورت گرفته و از سویی دیگر مقامات شهر استنستد در استان کبک معتقدند که چنین تصمیمی به تضعیف پیوندها و «همکار‌های بین‌المللی» منجر می‌شود. 

کتابخانه و سالن اپرای هاسکل در مرز بین استنستد در استان کبک و شهر دربی لاین، در ورمونت آمریکا واقع شده است. ورودی این کتابخانه که همواره نمادی از رفاقت بین کانادا و آمریکا بوده در سمت ورمونت قرار دارد و پیش از این اتفاق، شهروندان و بازدیدکنندگان کانادایی می‌توانستند با داشتن مدارک شناسایی از پیاده‌رو و ورودی سمت آمریکایی استفاده کنند. 

اما حالا با قوانین جدید، کانادایی‌ها باید پیش از ورود به کتابخانه، از یک گذرگاه مرزی رسمی عبور کنند. شهر استنستد در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این تعطیلی نه تنها دسترسی بازدیدکنندگان کانادایی به نماد تاریخی همکاری و هماهنگی بین دو کشور را به خطر می‌اندازد، بلکه روحیه همکاری فرامرزی که این مکان نماد آن است را نیز تضعیف می‌کند». 

مقامات گمرک و حفاظت مرزی آمریکا به درخواست‌ها برای اظهار نظر پاسخ ندادند. با این حال، سخنگوی وزارت امنیت داخلی آمریکا به خبرگزاری رویترز گفت که این اقدام در پاسخ به قاچاق مواد مخدر صورت گرفته است. وی اظهار داشت: «قاچاقچیان مواد مخدر و قاچاقچیان از این واقعیت سوءاستفاده می‌کردند که کانادایی‌ها می‌توانستند بدون عبور از گمرک از ورودی آمریکا استفاده کنند. ما با پایان دادن به این سوءاستفاده توسط مجرمان، از آمریکایی‌ها محافظت می‌کنیم». 

این وزارتخانه هیچ مدرکی درباره قاچاق مواد مخدر یا قاچاق ارائه نکرده و به درخواست‌های بیشتر برای اطلاعات پاسخ نداده است. در سال ۲۰۱۸، یک مرد کبکی به نام الکسیس ولاکوس در دادگاهی در ورمونت به اتهام توطئه برای استفاده از کتابخانه جهت قاچاق کوله‌پشتی‌های پر از اسلحه به کانادا در حداقل دو مورد، اعتراف کرد و به ۵۱ ماه زندان در آمریکا محکوم شد.

این کتابخانه، که در اوایل دهه ۱۹۰۰ توسط یک خانواده محلی برای خدمت به جوامع کانادایی و آمریکایی اهدا شد، یادگار دورانیست که آمریکایی‌ها و کانادایی‌ها می‌توانستند با یک اشاره و لبخند از مرز عبور کنند و هیچ نیازی به وجود قوانین سفت و سخت امروزی نبوده است. 

به دنبال این تغییر رویه، روز جمعه یک گروه کوچک از معترضان آمریکایی و کانادایی در خارج از کتابخانه تجمع کردند. پیتر ولچ، سناتور دموکرات از ورمونت، گزارش‌های مربوط به تعطیلی را نگران‌کننده خواند. وی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «شهر ورمونت دوستدار کاناداست و این نهاد فرهنگی مشترک، ارزش زیادی برای دوستی و همکاری دو ملت قائل است». 

invitation to comment

منتظردیدگاه شماهستیم

ارسال نظر
0 دیدگاه

در بحث پیرامون این خبر شرکت کنید!