نام افرادی را که بین سالهای ۲۰۲۵ تا ۲۰۳۹ متولد میشوند نسل بتا گذاشتهاند. کسانی که پس از نسل آلفا، یعنی متولدین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۴ آمدهاند و والدینشان بهطور عمده میلنیالهای جوانتر (متولدین هزاره سوم یا همان قرن ۲۱) و به اصطلاح همان نسل Z هستند. پیشبینی شده که تا سال ۲۰۳۵ نسل بتا ۱۶ درصد از جمعیت جهان را تشکیل خواهد داد. منتها سهم کانادا، به دلیل نرخ پایین باروری - که برابر با ۱.۲۶ فرزند به ازای هر زن است - از این جمعیت کمتر خواهد بود.
کارشناسان معتقدند که این نسل، مهارتهای ویژهای را برای استفاده از هوش مصنوعی و فناوریهای پیشرفته در کار و زندگی روزمرهاش پیدا میکند و در واقع، زندگی بدون این ابزارها برایش معنایی نخواهد داشت. چالشهای پیش روی نسل بتا، از نیاز به سازگاری مداوم با فناوریهای جدید گرفته، تا تغییرات اقلیمی و جمعیتی تا شهرنشینی سریع را در بر میگیرد و پیشبینی میشود که بسیاری از آنها، تا قرن ۲۲ میلادی زندگی خواهند کرد.
نسل بتا اولین نسلی خواهد بود که از بدو تولد در دنیایی کاملاً دیجیتالی و متصل به اینترنت رشد میکند. برای آنها، هوش مصنوعی، حملونقل خودران و فناوریهای پوشیدنی بخشهایی عادی و بدیهی از زندگی خواهد بود.
به دلیل کاهش نرخ باروری در کشورهایی مثل کانادا (۱.۲۶ فرزند به ازای هر زن)، نسل بتا نسبت به نسلهای قبل، خانوادههای کوچکتر و تعداد کمتری از خویشاوندان (مثل عمو، دایی، عمه و خاله) را تجربه خواهد کرد.
میانگین سن والدین در کانادا در سال ۲۰۲۱ حدود ۳۶.۲ سال بوده است و این روند رو به افزایش است. نسل بتا به احتمال زیاد فرزندان والدینی خواهند بود که سن بالاتری دارند، از نظر مالی باثباتتر و از نظر روانی بالغترند.
بسیاری از افراد نسل بتا، به دلیل پیشرفتهای پزشکی و بهداشتی، تا سال ۲۱۰۰ و حتی قرن ۲۲ زندگی خواهند کرد. این به آنها فرصت میدهد تا دنیایی کاملاً متفاوت را تجربه کنند.
نسل بتا احتمالاً از سال ۲۰۳۹ وارد بازار کار میشود. یعنی زمانی که هوش مصنوعی و فناوریهای پیشرفته به اصلیترین ستونهای کسبوکار تبدیل شدهاند و میطلبد که این نسل، از مهارتهای ویژهای برای تعامل با فناوری برخوردار باشد.