این روزها روابط تجاری میان دو کانادا و چین حسابی شکراب شده است. از یکسو دولت کانادا برای خودروهای برقی چینی تعرفه وارداتی ۱۰۰ درصدی و برای محصولات فولادی و آلومینیومی این کشور تعرفه ۲۵ درصدی تعیین کرده و از این طرف چین قصد دارد، روند واردات کانولا از کانادا را مورد تحقیق و بازنگری قرار دهد.
اتفاقی که به احتمال زیاد، دودش در چشم کشاورزان کانادایی میرود و میتواند به مواردی مثل تغییر قیمت، گذاشتن تعرفه وارداتی و یا محدود کردن حجم واردات بیانجامد. اقتصاددانان کانادایی بر این باورند که این اقدام متقابل از سوی چین، میتواند صنعت کانولای کانادا را با یک ضرر ۶ میلیارد دلاری مواجه کند.
دولت فدرال کانادا هدف از تعیین تعرفههای وارداتی بر محصولات چینی را، حمایت از مشاغل داخلی و کسب و کارهای کانادایی برشمرده است. اما مصاحبهٔ شبکه خبری گلوبال نیوز با عدهای از کشاورزان کانادایی، حاکی از نگرانی شدید آنها نسبت به عواقب این تصمیم است. آنهم در شرایطی که درست بلافاصله بعد از اعلان رسمی دولت چین، قیمت کانولا در بازار آلبرتای جنوبی - به عنوان یکی از تولیدکنندگان اصلی کانولا - با کاهش ۱ دلاری مواجه شد.
رئیس سازمان محصولات کشاورزی ساسکاچوان، به گلوبال نیوز توضیح داد که: «قربانی اصلی این زد و خوردهای تجاری، کشاورزان کانادایی هستند. چون کانولا محصولیست که عمدهٔ درآمد کشاورزان از آن تأمین میشود، همه جای دنیا به آن احتیاج دارند و میزان تقاضا برایش بالاست … افت قیمت کانولا بهر دلیلی که باشد، برای مصرفکننده محسوس نیست و برای مثال تغییری در قیمت مارگارین ایجاد نمیشود. این وسط کشاورزان هستند که ضرر میکنند و این بار چندم است که چین، صادرات کانولای ما را هدف میگیرد. چون دقیقاً میداند که ضربه به این صنعت، یک ضربهٔ کاری خواهد بود»!