ورزش باستانی کشتی، همواره پرمدالترین ورزش ایران در تاریخ مسابقات المپیک بوده است. امسال هم طبق معمول سطح انتظارات از کشتیگیران ایرانی بالا بود و به نسبت ادوار گذشته - به جز المپیک ۲۰۱۲ لندن - نتایج بسیار خوبی حاصل شد. تیم فرنگیکاران ایرانی با ۲ مدال طلا و ۱ نقره و ۱ برنز، حق مطلب را دربارهٔ جایگاه کشتی ایران ادا کرد. تیم آزادکاران ایران اما در عین شایستگی با کسب ۳ نقره و ۱ برنز، از دستیابی به طلای المپیک باز ماند تا خاطره المپیک ۲۰۲۱ توکیو مجددا تکرار شود.
بدین ترتیب کشتی آزاد ایران با مربیگری محسن کاوه با ۵ نماینده نتایج زیر را در مسابقات پاریس رقم زد:
پرافتخارترین دوره از ادوار المپیک برای تیم کشتی ایران در سال ۲۰۱۲ و المپیک لندن رقم خورده است. آوردگاهی که تیم ایران با عملکرد خیرهکنندهٔ حمید سوریان، قاسم رضایی، امید نوروزی و کمیل قاسمی، ۴ مدال طلا بدست آورد و صادق گودرزی و احسان لشکری به ترتیب موفق به کسب مدالهای نقره و برنز شدند. جالب اینجاست که درخشش کاروان کشتی ایران در لندن، بعد از تلخترین دورهٔ المپیک یعنی مسابقات ۲۰۰۸ پکن رقم خورد که به جز ۱ مدال برنز توسط مراد محمدی، هیچ نتیجهای برای کشتی ایران حاصل نشد.
در اینکه سطح مسابقات پایس بسیار بالا و حریفان یکی از دیگری قویتر بودند شکی نیست. اما اگر مصدومیت کتف حسن یزدانی اجازه میداد و او دومین طلای المپیکش را میگرفت، به پرافتخارترین ورزشکار ایران در تاریخ المپیک تبدیل میشد. آزادکار تنومندی که در پاریس سومین فینال المپیکی خودش را تجربه کرد و پیش از این طلای المپیک ۲۰۱۶ ریو و نقرهٔ المپیک ۲۰۲۰ توکیو را بر گردن آویخته بود. گفتنی است که کشتی ژاپن با کسب ۷ طلا، ۲ نقره و ۱ برنز در مجموع تیمهای زنان و مردان، موفقترین تیم کشتی در رقابتهای امسال بود و کشتی آزاد ایالات متحده هم به عنوان یکی از مدعیان اصلی در این رشته، مانند ایران در دستیابی به طلا ناکام ماند.