پاول دورف بنیانگذار تلگرام با حکم دادگاه فرانسه آزاد شد!

پاول دورف بنیانگذار تلگرام با حکم دادگاه فرانسه آزاد شد!
پاول دوروف، مدیر‌عامل و بنیانگذار تلگرام به عنوان یکی از برترین و پرطرفدارترین پیام‌رسان‌های جهان که از ۵ روز پیش تحت بازداشت پلیس فرانسه بود، با حکم مقامات قضائی آزاد شد.

پاوِل دورُف مدیر عامل و بنیانگذار تلگرام، بدون تردید یکی از شخصیت‌های مهم امروز در دنیای فناوری است. این کارآفرین و نوآور اهل روسیه، به دلیل عدم همکاری با دولت ولادیمیر پوتین و خودداری از در اختیار گذاشتن اطلاعات کاربران و محتوای چت‌ها، سالهاست که از زادگاهش فراری بوده و در این سال‌ها با کمک تیمی از برنامه‌نویسان و نخبگان کامپیوتر از گوشه و کنار جهان به توسعه پلتفرم قدرتمندی مثل تلگرام پرداخته است. 

در روزهای اخیر دستگیری پاول دورف و بازجویی از او توسط پلیس فرانسه، خبرسازترین اتفاق دنیای تکنولوژی بود و موجی از اعتراضات را در فرانسه، روسیه و سایر نقاط دنیا به همراه داشت. اتهام آقای دورف این است که پلتفرم تلگرام، به دلیل عدم همکاری با دولت‌ها در شنود چت‌ و گفتگوی کاربران، به بستری برای خلافکاران و مجرمان تبدل شده است. 

اتهامی که از جهان‌بینی و دیدگاه پاول دورف و بسیاری دیگر از نخبگان دنیای تکنولوزی نشات می‌گیرد: تعهد صددرصدی به حریم خصوصی کاربران و ایجاد فضایی آزاد و خارج از سایهٔ نظارت دولت‌ها و حکومت‌ها. موردی که در چند روز گذشته، بحث‌‌ها و انتقادات فراوانی متوجه دولت و سیستم قضایی فرانسه کرد.

هواداران دورف، این اقدام فرانسه را به عنوان کشوری که طلایه‌دار آزادی و دموکراسی است، ریاکارانه دانسته و بر این باورند که سازندهٔ پلتفرم و ابزار، لزوما مسئولیتی در قبال نحوهٔ استفاده از آن ندارد و برخورد با خلافکاران و جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی،‌ وظیفهٔ نهادهای مربوطه است. از نظر آنها متهم کردن پاول دورف به همان اندازه ساده‌انگارانه است که بخواهیم کمپانی‌های سازندهٔ تلفن‌ همراه را بابت استفاده‌ٔ خلاف‌کاران و تروریست‌ها از موبایل مورد بازخواست قرار بدهیم! 

در نهایت کار به اینجا کشیده است که قاضی پرونده، دستور آزادی موقت دورف را صادر کرده تا در موعد مقرر در دادگاه حاضر و به اتهاماتش رسیدگی شود. جرائمی مثل پورنوگرافی کودکان، فروش مواد مخدر و پولشویی و جرایم سازمان‌یافته، مواردی هستند که دادگاه فرانسه، مدیر عامل تلگرام را به خاطر تعهد به سیاست عدم شنود کاربران، به همکاری در آنها متهم کرده است. 

invitation to comment
منتظردیدگاه شماهستیم
ارسال نظر
0 دیدگاه

در بحث پیرامون این خبر شرکت کنید!