نوناووت (Nunavut) خشکی پهناور و منجمدی در شمال کاناداست که خیلی به ندرت در آن اتفاق خاصی میافتد. جمعیت این برهوت خلوت و یخزده با مساحت خیرهکنندهٔ ۱/۹۳۶/۱۱۳ کیلومتر مربع، به زور از مرز ۴۰۰۰۰ نفر میگذرد. در واقع اگر قرار بود نوناووت کشور باشد، میتوانست از نظر وسعت پانزدهین کشور جهان باشد!
حالا در چند روز گذشته، حملهٔ دو خرس قطبی به یکی از کارکنان ایستگاه رادار، نام این سرزمین مهجور و قطبی را بر سر زبانها انداخته و خطر نزدیک شدن بیش از حد به قلمروی حیات وحش را به آدمیزاد یادآوری کرده است. قربانی این حادثه ناگوار، برای شرکتی به اسم ناستیک کار میکرده که ظاهرا در زمینهٔ نصب و حمل و نقل رادارهای دفاعی فعالیت دارد.
رادارهایی که کاربرد دفاعی و هشداردهنده دارند و میتوانند هرگونه موشک و هواپیما و هر شیٔ پرندهای را تا شعاع ۵۰۰۰ متری خاک کانادا شناسایی کنند. شرکت ناستیک در بیانهای رسمی اعلام کرده که در این حادثه، یکی از دو خرس مهاجم، به ضرب گلولهٔ کارکنان کشته شده و این شرکت حاضر است در راستای تحقیقات لازم، نهایت همکاری را با مقامات کانادایی و سازمان محیط زیست کشور داشته باشد.
بر اساس اعداد و ارقام موجود، حملهٔ خرس قطبی به انسان، اتفاق به نسبت نادری است. اما در آمریکای شمالی و در دو سال اخیر، این دومین باریست که چنین اتفاقی رخ داده و منجر به مرگ شده است. در سال ۲۰۲۳ یک زن و پسر خردسالش در آلاسکا قربانی حمله خرس قطبی شدند. در سال ۲۰۲۲ هم تعداد ۲۶ حمله در کانادا ثبت شده که ۴ مورد از آنها مرگبار بوده است.
در کل بیراه نیست اگر کانادا و آمریکای شمالی را یک سرزمین خرسپرور بدانیم. سرزمینی که در آن دو گونهٔ خرس سیاه و گریزلی هم به وفور یافت میشوند و بر اساس آمار سازمان حیات وحش کانادا CWHC از ۱۹۶۰ تا ۲۰۱۴ چیزی در حدود ۱۰۹ مورد حمله به انسان داشتهاند که ۲۰ مورد از آنها منجر به مرگ شده است. دانشمندان بر این باورند که آب شدن یخها و کوچک شدن زیستگاه خرسهای قطبی در اثر گرمایش زمین، احتمال رویارویی انسان را با این موجودات عظیمالجثه - وزن یک نر بالغ تا ۸۰۰ کیلوگرم میرسد - بیشتر خواهد کرد.