پدیدهٔ ابرماه یا سوپرمون (Supermoon) یکی از آن پدیدههای شگفتانگیز طبیعت است. اتفاقی که برای رخ دادن به دو عنصر کلیدی نیاز دارد. یکی اینکه ماه در جای مناسبی از مدارش و در نزدیکترین فاصلهٔ ممکن تا آن نقطهٔ زمین باشد، و دیگر اینکه قرص ماه در حالت ماه کامل قرار داشته باشد. در چنین شرایطی و در آن نقطهٔ خاص زمین، مردم با بزرگترین و نورانیترین (۳۰ برابر پرنورتر از ماه کمرنگ) ماهی که دیدهاند مواجه شده و به باور گذشتگان، غلیانات احساسی شدیدی را تجربه خواهند کرد.
حالا این قرعه به نام شهروندان ونکوور افتاده و میتوانند ساعت ۱۱:۲۵ دوشنبه ۱۹ اوت، به تماشای این جلوهٔ شکوهمند طبیعت بنشینند و ماه را در بزرگترین و نورانیترین حالتش مشاهده کنند. با ذکر این نکته که اَبَرماه اوت با عنوان seasonal blue moon یا ماه آبی فصلی شناخته میشود و با ابرماههایی که به صورت ماهیانه رخ میدهند متفاوت است. به عبارت فنی، در هر فصل نجومی مشخص، ۴ ماهِ کامل رخ میدهد و ابرماهِ ونکوور، دومین آنها محسوب میشود.
زمان این رخداد طبیعی جایی در بازهٔ زمانی اعتدال تابستانی و انقلاب پاییزی قرار میگیرد. بومیان و مردمان گذشته، روی ابرماههای مختلف، اسامی خاصی میگذاشتند و رخ دادن آنها را زمان مناسبی برای کشت و کار یا مشاهدهٔ موجودات باستانی و ماقبل تاریخی میدانستند. در ضمن ابرماه ۱۹ آگست، تنها ابرماه سال ۲۰۲۴ نبوده و به گفته اهالی نجوم، در ۱۸ سپتامبر، ۱۷ اکتبر و ۱۵ نوامبر، باز هم شاهد این پدیدهٔ شگفتانگیز خواهیم بود.