همانطور که میدانید در نتیجهی افزایش جمعیت جهان در دهههای گذشته و مشکلات زیست محیطی و اقتصادی ناشی از آن و همچنین افزایش میزان توجه عموم مردم به مقولهی سلامتی، بسیاری از افراد در کشورهای مختلف را به این نتیجه رسانده که تا با سرعت بیشتری به سمت مصرف غذاهای گیاهی بروند.
این موضوع باعث شده، مردم تمایل بیشتری به رستورانهایی نشان دهند که غذاهای گیاهی ارائه میدهند و این دغدغه به شکل نیاز جدیدی در صنعت غذا، خود را نشان داده است.
در راستای مطالب گفته شده میتوان اشاره کرد که با بررسی میزان تقاضا برای غذاهای گیاهی در کانادا متوجه میشویم که در سال گذشته این نیاز به میزان 18 درصد افزایش داشته و همچنین با سرعت چشمگیری در حال همهگیریست. از این رو بسیاری از سازمانهای مرتبط، در جهت تامین این نیاز دست به کار شده و طرحهای مختلفی را در دست اجرا دارند. تغییر منوی غذای دانشگاههای کانادا یکی از مسیرهایی است که در جهت حرکت به سمت این هدف، در نظر گرفته شده است. از این رو دانشگاههای کانادا قصد دارند در سال 2024 با تغییر منوی غذای خود، بیش از نیمی از غذاهای سالنهای غذاخوری را به غذاهای گیاهی اختصاص دهند. آنها با اعلام این موضوع خاطر نشان کردهاند که این اقدام با هدف حمایت از محیط زیست و سلامت دانشجویان انجام میشود.
در توضیح این طرح گفته شده که قرار است علاوه بر افزایش تعداد غذاهای گیاهی، تعداد سالنهای ارائه دهندهی این غذاها نیز افزایش پیدا کند و از آنجا که این تغییر را میتوان تحول بزرگی در نظر گرفت، برای جلوگیری از چالشهای احتمالی آموزشهایی هم برای پرسنل سالنهای غذاخوری در نظر گرفته شده است، همچنین قرار است با برگزاری همایشها و رویدادهای آموزشی، میزان آگاهی مردم نسبت به این تغییرات و فواید استفاده از غذاهای گیاهی افزایش یابد.
در انتها بهتر است خاطر نشان کنیم که غذاهای گیاهی به خاطر داشتن کلسترول و چربی کمتر و همچنین داشتن انواع مواد مغزی مثل کربوهیدراتها و فیبرها، بسیار برای سلامتی مفید هستند و رواج استفاده از این منابع خوراکی باعث میشود که میزان بیماریهای گوارشی، عروقی، سکتههای قلبی و مشکلاتی مانند دیابت در جامعه کاهش یابد. همچنین با کاهش گازهای گلخانهای قدم بزرگی در راستای حفاظت از محیط زیست برداشته میشود.
این نکته را هم میتوان خاطر نشان کرد که توجه به این موضوع و در دستور کار قرار گرفتن آن توسط مقامات کانادایی را میتوان نشانی از مدرن و به روز بودن جامعهی کانادایی قلمداد کرد.